MENIU
Alimentația sănătoasă reprezintă un principiu de bază de care orice instituție care se ocupă de educația copiilor trebuie să țină cont și să îl promoveze.
La ”APOLLO KIDS” considerăm că avem sarcina de a hrăni corpul și sufletul deopotrivă, de a fi atât sursă de hrană sănătoasă, cât și izvor de pricepere și înțelepciune pentru setea de cunoaștere a minților iscoditoare care ne-au fost lăsate în grijă.
Școala Gimnazială „Apollo Kids” are bucătărie proprie, autorizată, în care ne străduim zilnic să asigurăm un meniu gustos, sănătos și diversificat, care să cuprindă toate grupele de alimente necesare unei dezvoltări armonioase a copilului.
Toate alimentele sunt pregătite prin fierbere sau la cuptor, se încurajează consumul de fructe și legume crude, pâinea este din făină integrală, mereu proaspătă, gustările de după-amiază sunt fie fără zahăr, fie cu conținut scăzut de zahăr.
Meniul este alcătuit săptămânal și conține alimente recomandate de medici pediatri și nutriționiști.
Câteva exemple de preparate
Micul dejun
– lipii cu salată de ouă, avocado, ceapă verde, ulei de măsline și lămâie
– lipii cu cremă de brânză și smântână și roșii cherry
– omletă cu dovlecei (la cuptor) cu bastonașe de gulie și morcov
– ou fiert, tartine cu unt, bastonașe de ardei și castraveți
– lipii cu pate de ton, unt și lămâie
– lapte de migdale bio cu fulgi de porumb, miere și pudră de roșcove
– iaurt grecesc cu fulgi fini de ovăz
– tartine cu telemea de vacă/capră cu bastonașe de ardei și castraveți
Prânz
Felul întâi
– Supă de curcan/pui cu tăiței de casă
– Ciorbă țărănească cu carne de vită/porc
– Supă cremă de broccoli/dovleac/legume/linte cu crutoane
– Supă cremă de linte
– Supă cremă de roșii cu busuioc proaspăt
– Supă de roșii cu mei/quinoa
– Supă de pui cu găluște
Felul doi
– Friptură de curcan la cuptor cu sos de legume și cartofi cu plante aromatice și usturoi la cuptor
– Șnițele din piept de pui (la cuptor) cu cartofi wedges (la cuptor) și salată de sfeclă coaptă, castraveciori acri și pătrunjel
– Mâncare de mazăre cu carne de curcan/pui/vită
– Orez basmati cu legume și bastonașe de morcov/ardei/castraveți
– Noodles de orez cu pui, legume și sos de soia
– Paste cu piept de pui, sos de roșii și busuioc
– Paste cu legume, sos de roșii, busuioc proaspăt și ulei de măsline
– Pizza cu legume, mozzarella, sos de roșii, busuioc proaspăt și ulei de măsline
– Chifteluțe din legume și carne de vită cu sos de legume și salată de varză cu morcovi
– Friptură de vită cu usturoi și sos de legume și salată de crudități
Gustare fructe: mere, pere, prune, struguri, portocale, mandarine, banane, pepene galben, pepene roșu, struguri, mango, ananas.
Gustare: plăcintă cu telemea de vacă, sărățele cu chimen și susan, chec cu iaurt şi lămâie, prăjitură cu banane, afine și scorțișoară, plăcintă cu spanac și telemea de vacă, bomboane cu fulgi de ovăz, banane și miere (vegan), prăjitură cu pudră de roșcove (vegan), plăcintă de mere (vegan), plăcintă de dovleac (vegan), fursecuri cu unt și stafide, tapioca cu lapte de cocos și banane, melci cu scorțișoară, brioșe cu brânză, cașcaval și sfeclă roșie.