Menu

MENIU

MENIU

Alimentația sănătoasă reprezintă un principiu de bază de care orice instituție care se ocupă de educația copiilor trebuie să țină cont și să îl promoveze.

La ”APOLLO KIDS” considerăm că avem sarcina de a hrăni corpul și sufletul deopotrivă, de a fi atât sursă de hrană sănătoasă, cât și izvor de pricepere și înțelepciune pentru setea de cunoaștere a minților iscoditoare care ne-au fost lăsate în grijă.

Școala Primară „Apollo Kids” are bucătărie proprie, autorizată, în care ne străduim zilnic să asigurăm un meniu gustos, sănătos și diversificat, care să cuprindă toate grupele de alimente necesare unei dezvoltări armonioase a copilului.

Toate alimentele sunt pregătite prin fierbere sau la cuptor, se încurajează consumul de fructe și legume crude, pâinea este din făină neagră, mereu proaspătă, gustările de după-amiază sunt fie fără zahăr, fie cu conținut scăzut de zahăr.

Meniul este alcătuit săptămânal și conține alimente recomandate de medici pediatri și nutriționiști.

Exemple de preparate

Micul dejun

– lipii graham cu pastă de avocado

– lipii graham cu cremă de brânză și smântână

– omletă cu dovlecei (la cuptor) cu bastonașe de gulie și morcov

– lapte de migdale bio cu fulgi de porumb, miere și pudră de roșcove

– iaurt cu fulgi fini de ovăz

– tartine cu telemea de vacă/capră cu bastonașe de ardei și castraveți

Prânz

Felul întâi

– Supă de curcan cu tăiței de casă

– Supă cremă de broccoli

– Supă cremă de dovleac

– Supă de roșii cu mei/quinoa

– Ciorbă de dovlecei

– Supă de pui cu găluște

Felul doi

– Friptură de curcan la cuptor cu sos de legume și cartofi cu plante aromatice și usturoi la cuptor

– Mâncare de mazăre cu carne de curcan

– Orez basmati cu legume și bastonașe de morcov/ardei/castraveți

– Paste bio cu piept de pui, sos de roşii şi busuioc

– Paste bio cu legume, sos de roşii şi busuioc

– Chifteluțe din legume și carne de vită cu sos de legume și salată de varză cu morcovi

– Friptură de vită cu usturoi și sos de legume și salată de crudități

Gustare fructe: mere, pere, prune, struguri, portocale, mandarine, banane, pepene

Gustare: papanași cu brânză și magiun de prune fără zahăr (la cuptor), plăcintă cu telemea de vacă, trandafiri pufoși cu brânză de vaci , sărățele cu chimen și susan, chec cu iaurt şi lămâie, bombonele cu fulgi de ovăz, banane și miere (vegan), prăjitură cu pudră de roșcove (vegan), plăcintă de mere (vegan), plăcintă de dovleac (vegan), chec cu dovleac (vegan)