Menu

Limba germană

LIMBA GERMANĂ

Pentru copii

Sunt Magda şi  îmi place să mă joc, să dansez, să inventez (jocuri, cât mai multe jocuri), să caut, să învăţ împreună cu copiii. Recunosc: îmi plac mai mult copiii haioşi decât adulţii serioşi. Eu vă promit să nu ne plictisim, vin cu materiale interesante, captivante şi mai ales cu multe jocuri. Cu ce veniţi voi? Doar cu entuziasm.

Pentru părinți

Sunt Magdalena-Oana Păunoiu, germanist, autor de dicționar român-german, traducător şi redactor de literatură şi de texte din domenii diferite. Dintotdeuna am fost preocupată de educația ,,altfel” a copiilor, încercand să-i descopăr, să-i cunosc și să le fiu sprijin în propria devenire.
Pentru că mintea mea se-nvârte permanent în căutare de metode, jocuri şi idei de predare a limbilor străine, am călătorit şi prin alte ţări de unde m-am întors cu multe cutii (pline de cărţi, CD-uri, jocuri, hărţi, cartonaşe, jucării didactice), toate aşteptându-şi cuminţi rândul pentru a fi folosite şi de alţi copii, afară de cei trei ai mei. Folosul cel mai mare l-am avut la Universitatea din Freiburg, Elveţia, unde timp de un an am beneficiat de o bursă pentru studierea celor mai noi metode de predare a limbilor străine.
Aceasta după urmarea Col. Naţ. „I.L.Caragiale”, într-o clasă bilingv-germană (la finalul căruia am obţinut şi diploma „Deutsches Sprachdiplom Der Kultusministerkonferenz – II”) şi a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti.